Nyheter

Tyvärr - ingen seglarskola för vuxna i år

  • 25 jun 2024

Tyvärr måste vi meddela att vuxenseglarskolan som vi tänkt anordna inte blir av i år. Det visade sig svårare än vi trodde att få ihop kalendrarna för ledarna, det är många aktiviteter som krockar under sommaren, och därför kan vi inte få till seglarskolan i år. Vi vet att det finns flera intresserade, och det vore kul om vi skulle kunna få till det, men vi får sikta på kommande år och hoppas att vi kan lyckas bättre då. 

Klart att lägga båtar på brygga 1-7

  • 17 maj 2024

Hej medlemmar!

För er som har plats på brygga 1-7 så går det nu bra att lägga sin båt på plats.

Mvh,

HSSS / Lasse 

Vårmöte tisdag 28:e maj

  • 17 maj 2024

Hej medlemmar!

Välkomna på Vårmöte tisdag 28:e maj kl. 19:00

Plats: Sjöräddningens lokaler

/HSSS

Inför 606 Riks- & Norr Cup 18-19/5

  • 12 maj 2024

Här är information inför årets första 606 Riks- & Norr Cup

Det är idag, 12/5, nio båtar anmälda till seglingarna i Hudik nästa helg den 18-19/5

Hamnen i Hudiksvall är under renovering efter stormen ”Hans” framfart förra hösten. Detta har komplicerat situationen för oss då bryggorna inte får användas innan besiktning skett, vilket i sin tur gör att inga ”båtar” har kunnat sjösättas något som  gör att vi får nöja oss med ett ”mindre” startfartyget och med en begränsad skara funktionärer och att vi därmed har förenklat banan en smula vilket framgår av seglingsföreskrifterna som kan läsas på Sailarena.

För er som har VHF så kommer vi använda kanal 72 för information till seglarna.

Sjösättning gör ni vid vår kran i hamnen, Sjögatan 14. Vill ni sjösätta redan på fredag så meddela detta på tel 070-522 37 16.

På lördag kommer vi att ha en matpaus vid bryggorna hos Strandpiren mellan segling två och tre. Restaurangen är öppen för er som föredrar att äta där.

Lördagen avslutas med ”aftersail” och pizza hos Schweizeriet inne i hamnen vilket ingår i startavgiften som är 600:- och som erläggs via Swish 123 528 45 18.

Info om varv och hamn

  • 27 apr 2024

Hej medlemmar, här är lite vår-info från HSSS:

  • Vattnet på Reffelmansvarvet är nu påslaget!
  • Hamnen hålls stängd tills alla bryggor är besiktigade och godkända. Det innebär att tills vidare får inga båtar läggas vid sin båtplats!
  • Vi återkommer med mer info när besiktningen av bryggorna är klar och vi kan lägga alla landgångar på plats!

Mvh,

HSSS