Gästhamnar

Gästhamnar

HSSS gästhamn ligger i den inre delen av hamnen i Hudiksvall, på gångavstånd till stadens centrum med stort utbud av affärer, restauranger, livsmedelsbutik (Hemköp), apotek och Systembolag. I hamnen finns en bränslestation.

Hudiksvalls sjöbodar och den gamla trästaden, Fiskarstan, är sevärda. Hälsinglands museum finns i city, Mulle Meck för barnen m.m.

Gästhamnen ligger cirka fem minuters promenad från Resecentrum där SJ:s tåg (varannan timme förbindelse med Stockholm och Arlanda) och bussar stannar. Det gör hamnen till en idealisk plats för byte av besättningar t.ex.

HSSS gästhamn är öppen från mitten av maj till mitten av oktober. Kansliet är öppet 08.00-17.00 alla vardagar, efter 17.00 finns en gästhamnsvärd tillgänglig till 19.00.  Under helger är kansliet bemannat 09.00-11:00, 16:30-19.00 av gästhamnsvärd.

HSSS gästhamn har 23 gästplatser i bommar eller bojar, samt 3 platser långsides. Platserna finns på den södra sidan av den södra bryggan, flytbrygga av betong och är utmärkta med gästhamnsskylt och nummer. Ytterligare gästplatser finns i hamnbassängen längst ut på mackbryggan, se gästhamnsskylt. Förtöjning endast vid boj.

På bryggorna finns el och dricksvatten.

I hamnen finns trådlöst Internet som båtgäster kan använda utan kostnad. Kod lämnas ut av gästhamnsvärdarna.

Bryggorna samt hygienutrymmen är låsta nattetid. Nycklar lånas ut till gäster av gästhamnsvärden.

Dusch och toaletter (herr och dam) finns i klubbstugan 50 meter från bryggan. Där finns också tvättmaskin, torktumlare och ett minikök. Det finns också sopstation med plats för miljösopor. En bränslestation med bensin och ren diesel (utan tillsats av rapsolja) finns i hamnen och bränslestationen är utrustad med kortautomat för vanliga bankkort (Visa, MasterCard).

Telefon till gästhamnsvärden är: 070 217 8603.

Gästhamnen kan vara utsatt för lättare sjöhävning vid hård vind från sydväst till väst, om lediga platser finns längre in i hamnen kan dessa erbjudas vid sjöhävning. 

HSSS har även gästbryggor på Käringön och Ravelgrund

 

Information om Hudiksvalls skärgård

Hudiksvalls kommuns gästbryggor i skärgården

 

Båtbottentvätt

Enångers båtsällskap har båtbottentvätt som finns i Borka brygga.  Tidsbokning sker via telefon till Günther på 070-370 19 24.

Priser 2023: